Kalkon­bourguignon

En mustig Bourguignon med skogsvamp och kalkonbacon. Låt grytan koka länge så smakerna träder fram. Stöt potatis och blanda med grädde och smör. Härlig söndag!

ca 45 min

0
(0)

Ingredienser

6 portioner

Kalkonbourguignon

Kalkonbröst halvt

1,2 kg

Gå till produkten Kalkonbröst halvt

Smör

2 msk

Gul lök

1 st

Små steklökar

12 st

Salt

1,5 tsk

Malen svartpeppar

2 krm

Vetemjöl

3 msk

Rött vin

6 dl

Köttbuljong

5 dl

Tomatpuré

1 msk

Kvistar timjan

5 kvistar

Lagerblad

2 st

Vitlöksklyftor, finhackade

2 st

Skogschampinjoner

400 g

Kalkonbacon, skivad

300 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Potatis- & savojkålsstomp

Potatis av mjölig sort

1 kg

Savojkål

400 g

Rödlök

1 st

Smör

2 msk

Grädde

1 dl

Salt & Vitpeppar

Tips!

Variera receptet genom att byta ut kalkonbröstet till grytbitar av kalkonlår.

Tillagning

  • Skär köttet i 2×3 cm stora bitar. Bryn det i omgångar i en stor stekpanna med smör. Salta och peppra. Lägg över köttet i en stor gryta.
  • Skala, skiva och stek den gula löken och lägg i grytan. Skala och fräs de små steklökarna och lägg över i grytan. Pudra över mjölet. Rör om, häll på vin och buljong. Tillsätt tomatpuré, timjan, lagerblad och vitlök.
  • Koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda ca 20-30 minuter tills kalkonköttet känns mört.
  • Skala och koka potatisen. Dela och skär savojkålen i strimlor. Hacka löken. Fräs savojkålen och löken i smör, salta och peppra.
  • Stöt potatisen och blanda ner savojkål och lök. Rör i smör och grädde.

Liknande recept

Se alla recept