Pulled kalkon med coleslaw & syrad rödlök

Pulled kalkon med tydliga toner av rök och sötma. Serveras med syrad lök, koriander och en krämig coleslaw.

10 tim

4
(1)

Ingredienser

10 portioner

Kalkonbröst, helt

3 kg

Gå till produkten Kalkonbröst, helt

Mortlade korianderfrön

4 tsk

Starkt paprikapulver

2 msk

Malen spiskummin

2 msk

Råsocker

1 msk

Salt

1,5 msk

Stor gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

3 st

Röd chili

0,5 st

Ljus öl

33 cl

Rökig BBQ-sås

2 dl

Lime, saften

1 st

Salt & Svartpeppar

Till servering

Mjukt bröd

Coleslaw

Syrad rödlök

Färsk i koriander

Tips!

Variera receptet genom att byta kalkonbröstet mot kalkonovanlår.

Tillagning

  • Sätt ugnen på 125°. Mortla korianderfröna och rör ihop med resten av kryddorna.
  • Skär djupa snitt i kalkonbröstet, massera in kryddblandningen runt om köttet och ordentligt ner i snitten.
  • Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala och krossa vitlök och hacka chilin om du väljer att ha med den. Lägg detta i botten av en stor ugnsfast gryta med lock. Lägg kalkonen ovanpå löken.

Liknande recept

Se alla recept