Apelsin­marinerat kalkonbröst

Mört kalkonbröst marinerat i en syrlig apelsinmarinad som ger fräschör – den perfekta middagen mitt i veckan. Ta vara på alla smakerna och koka ihop skyn med crème fraiche och servera med kokt potatis eller ris.

ca 120 min

0
(0)

Ingredienser

8 portioner

Kalkonbröst, helt

2 kg

Gå till produkten Kalkonbröst, helt

Olivolja

1 dl

Apelsin, finrivet skal & saft

1 st

Persilja, hackad

1 dl

Purjolök, strimlad

1 dm

Gräslök, hackad

0,5 dl

Salt & Peppar

Sås

Stekskyn

Crème fraiche

4 dl

Tips!

Kokt potatis, ris eller pasta och kokta morötter är gott till.

Tillagning

  • Blanda, olivolja, finrivet apelsinskal, apelsinsaft, purjolök, örter, salt och peppar till marinaden som blir som en tjock pasta.
  • Gnid in kalkonbröstet med marinaden och lägg det i en tjock plastpåse. Marinera minst 6 timmar.
  • Stek bröstet i antingen gjutjärnsgryta på spisen eller i avlång sockerkaksform i ugnen, i 175°. Använd stektermometer i båda fallen och stek till +70°C i innertemperatur.
  • Koka upp stekskyn tillsammans med crème fraiche och smaksätt eventuellt med salt och apelsin.

Liknande recept

Se alla recept