Portvins­marinerat kalkonbröst

Den perfekta söndagskalkonen är marinerad i portvin och konjak och serveras med potatisgratäng eller rotfrukter. En härlig sås med rosépeppar och gelé ger den perfekta avslutningen på veckan.

ca 2 timmar + tid för marinering

0
(0)

Ingredienser

6 portioner

Marinad

Portvin

0,8 dl

Konjak

0,3 dl

Krossad vitpeppar

1,3 tsk

Rapsolja

0,3 dl

Salt

0,3 tsk

Sås

Stekskyn + marinad

Grädde

2 dl

Maizenamjöl

0,7 msk

Rosépeppar, krossad

0,7 msk

Gelé

0,7 msk

Tillagning

  • Blanda samman marinaden
  • Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och slå över marinaden.
  • Låt ligga i kyl 0,5-1 dygn.
  • Häll stekskyn och resten av marinaden i en kastrull och koka upp.
  • Blanda ut mjölet med grädden och tillsätt. Smaka av med rosépeppar och gelé.
  • Skiva upp kalkonbröstet, servera med såsen och ugnsrostade rotfrukter eller potatisgratäng.

Liknande recept

Se alla recept