Rökt kalkonbröst & kall potatissallad med citron- & gräslöksmajonnäs

Det här är en strålande måltid att servera på den stora vår- och sommarfesten! Den färdigrökta kalkonen är en tacksam detalj att använda sig av vid stora fester då den inte bara är god utan sparar tid när det är mycket annat att tänka på!

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kall potatissallad

Vitlöksklyfta

1 st

Citron, finrivet skal

1 st

Gräslök, finhackad

3 msk

Dijonsenap

2 tsk

Ägg

1 st

Neutral olja

1,5 dl

Crème fraiche

1 dl

Salt

Färskpotatis

1 kg

Grön sparris

1 knippe

Rädisor

1 knippe

Salladsmix

65 g

Tips!

Vi räknar ca 150g rökt kalkon och 250g potatissallad/person, så det är bara till att öka på mängden utifrån hur många gäster som kommer.

Tillagning

  • Innan du börjar, tänk på att ingredienserna till majonnäsen ska ha ungefär samma temperatur.
  • Citron- & gräslöksmajonnäs, gör så här; lägg vitlöksklyftan, finrivet citronskal, finhackad gräslök och dijonsenap i en mixerskål. Mixa, med hjälp av en stavmixer, tills allt är slätt och grönt. Tillsätt ägget, fortsätt mixa med stavmixern under tiden som du tillsätter oljan droppvis. När oljan och resten börjar gå samman till en krämig majonnäs kan du fortsätta att mixa medan du häller ner resten av oljan i en tunn stråle. När majonnäsen har fått en härligt krämig och fluffig konsistens vänd (mixa ej) ner crème fraiche och smaka av med salt.
  • Koka potatisen i lätt saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och sätt tillbaka kastrullen på plattan i några sekunder för att ånga av all vätska. Låt potatisen svalna något och skär dem sedan i grova bitar. Sväng försiktigt runt den ljumna potatisen med ca hälften av majonnäsen och ställ åt sidan.

Liknande recept

Se alla recept