Kalkonburgare med chipotleglaze & ananas- & jalapeñosalsa

Vår frysta kalkonburgare har blivit en riktigt favorit! I detta recept pimpar vi den färdiga kalkonburgaren med chipotleglaze och het ananas- & jalapeñosalsa.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Picklad rödlök

Rödlök

1 st

Äppelcidervinäger

0,5 dl

Socker

0,5 dl

Vatten

0,5 dl

Salt

Chipotleglaze

Chipotlepasta

1 msk

Lime, saften

0,5 st

Japansk ljus soja

2 tsk

Honung

1 msk

Salt & Peppar

Salsa

Olivolja

5 msk

Lime, saften

0,5 st

Honung

1 msk

Rödlök

0,5 st

Jalapeño, urkärnad

0,5 st

Ananas

0,5 st

Färsk koriander

1 kruka

Salt & Peppar

Tillagning

  • koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
  • Rör samman alla ingredienser till glazen och smaka av med salt och peppar.
  • Rör samman olivolja, lime och honung i en större skål och smaka av med salt och peppar. Hacka rödlök och jalapeño fint. Tärna ananasen fint och hacka koriandern grovt. Vänd ner allt hackat i skålen med dressingen och blanda noga. Låt stå i minst 20 minuter.
  • Stek kalkonbaconskivorna i liten smör tills de är krispiga. Låt vila på hushållspapper.
  • Pensla kalkonburgarna med glazen och grilla tills de fått fin färg på båda sidor och är genomlagade. Pensla ett par gånger med glazen under tiden och låt ytan karamelliseras mellan varven. Tänk på att diska av penseln eller ta en ny efter första penslingen när kalkonen inte är tillagad och fått en grillyta ännu.
  • Bygg ihop nygrillade kalkonburgare med hamburgerbröd, majonnäs, sallad, kalkonbacon, salsa och picklad lök. Servera genast.

Liknande recept

Se alla recept