Tacos med grillad kalkonbröst­schnitzel

Glöm trista tacos! Här svänger vi runt strimlad kalkonbröstschnitzel med ett smakrikt smör och toppar med våra klassiska tillbehör.

ca 20 min

4.5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstschnitzel

Kryddsmör

Rumstempererat smör

40 g

Citrongrässtjälkar

2 st

Stora vitlöksklyftor

2 st

Svartpeppar

0,5 tsk

Lime, finrivet skal & saften

0,5 st

Salt & Svartpeppar

Till servering

Tortillabröd

Sallad

Färsk koriander

Salsa

Gräddfil

Strimlad chili

Strimlad salladslök

Tips!

Till detta recept går det bra att ersätta kalkonbröstschnitzeln med kalkonbröstfilé.

Tillagning

  • Börja med att göra smöret som du ska smaksätta det grillade köttet med. Stöt till citrongräset med handtaget på kniven så citrongräset krossas och saft och olja lättare ger ifrån sig smak. Strimla citrongräset fint och blanda med smör, riven vitlök, salt och peppar samt saft och rivet skal från limen. Du behöver inte mixa smöret, det går lika bra att bara röra ihop det.
  • Gnid in schnitzlarna med neutral olja, krydda med salt och peppar och grilla sedan över direkt värme (alltså direkt över glöden) i 2-3 minuter på varje sida. Strimla det varma köttet fint lägg i en skål tillsammans med citrongräs-smöret. Sväng runt allt så att smöret smälter runt köttet.
  • Värm tortillabröd och toppa med sallad, koriander, valfri salsa, lite gräddfil, chili, salladslök och rikligt av köttet.

Liknande recept

Se alla recept