Helgrillad kalkon med senap & vitlök

Ett underbart grillrecept som får ta den tid det tar! Tillagningen kräver en grill med lock och är kanske inget för den ovane grillaren, men ack så ljuvligt att bjuda familj och goda vänner på!

ca 180 min

0
(0)

Ingredienser

8 portioner

Hel mörad kalkon

1 st

Gå till produkten Hel mörad kalkon

Citron

2 st

Salt & Svartpeppar

Blandade färska örter

100 g

Vitlöksklyftor

3 st

Smör, rumstempererat

100 g

Dijonsenap

1 msk

Salt

2 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Glaze

Dijonsenap

2 msk

Honung

0,5 dl

Tillagning

  • Se till att kalkonen är helt tinad innan du börjar. Salta och peppra kalkonen in och utvändigt.
  • Finhacka örter och vitlök och rör samman med smöret, citronsaft från en citron, dijonsenap och kryddor.
  • Snitta låren på kalkonen med några snitt. Försök att lossa bröstskinnet något utan att det lossnar helt. Tryck in kryddsmöret under bröstskinnet och över låren.

Jag vill ange:

Antal portioner

8

Tid för upptining

60h

Tillagningstid

120min

Liknande recept

Se alla recept