Helstekt kalkon fylld med päron & rosmarin

Njut av en smakfull helstekt kalkon med sötpotatis, chèvreyoghurt och rostade mandlar.

ca 180 min

0
(0)

Ingredienser

8

Hel kalkon

Hel mörad kalkon

1 st

Gå till produkten Hel mörad kalkon

Päron

2 st

Färsk rosmarin

1 knippe

Citron, finrivet skal & saft

2 st

Kinesisk soja

4 msk

Flytande honung

2 msk

Salt & Peppar

Sötpotatis

Sötpotatis

1,5 kg

Rödlök

1 st

Olivolja

3 msk

Färsk saliva

3 kvistar

Saltrostade mandlar

Sötmandel

2 dl

Olivolja

1 msk

Flingsalt

Chevréyoghurt

Grekisk yoghurt

3 dl

Chevré, smulad

100 g

Honung

2 tsk

Salt & Vitpeppar

Tips!

Om du använder en fryst kalkon, räkna med att det tar 2-3 dygn i kylskåp innan den tinat helt.

Tillagning

  • Sätt ugnen på 175°C. Torka av kalkonen på in och utsidan.
  • Klyfta päronen och skiva en av citronerna. Fyll kalkonen med päron, citron och rosmarinkvistar. Salta kalkonen och strö över mald svartpeppar.
  • Rör ihop citronskal, citronjuice, kinesisk soja och honung.
  • Höj temperaturen i ugnen till 225°C. Tvätta, torka och skär sötpotatisen och löken i klyftor.
  • Häll olivoljan i en långpanna, vänd sötpotatisen och rödlöken i oljan och strö över salvia. Sätt in plåten i ugnen, ca 20 minuter. Vänd potatisen en gång under tiden. Ta ut plåten och salta sötpotatisen.
  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna. Droppa i olivolja och strö över flingsalt.
  • Rör ihop den grekiska yoghurten med ca 100 g smulad chèvre och honung. Smaka av med salt och vitpeppar.

Jag vill ange:

Antal portioner

8

Tid för upptining

60h

Tillagningstid

120min

Liknande recept

Se alla recept