Rostad parmesan- & örtpotatis

Potatis, smör, parmesan, vitlök och örter. En kombination som inte kan gå fel, särskilt när slutresultatet blir saftiga, smakrika potatisar med krispig parmesanyta! Ett perfekt tillbehör till grillad kalkon.

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Färskpotatis

1 kg

Smör, rumstemepererat

75 g

Parmesan, finriven

2 dl

Vitlöksklyftor

3 st

Salt

Örter, finhackade, t ex salvia, timjan och rosmarin

2 msk

Tillagning

  • Värm ugnen till 175°C.
  • Mixa samman smör, hälften av parmesanosten, finrivna vitlöksklyftor, salt och finhackade örter till ett örtsmör.
  • Skär potatisen i halvor och se till att potatisen är helt torr runt om, annars fastnar inte smöret. Lägg potatisen i en stor bunke och blanda med örtsmöret så att smöret fastnar runt potatisen. Det gör du enklast med rena händer. Häll ut den kladdiga potatisen i en stor ugnsform eller på en oljad plåt och sprid ut dem över ytan. Krydda med svartpeppar och fördela sedan resten av den finrivna parmesanen jämnt över potatisen.

Liknande recept

Se alla recept