Rissallad med pinjenötter & örter

En superhärlig matig sallad som kan serveras såväl kall som ljummen. Passar utmärkt till grillat kalkonkött! Vill du ha mer smak på riset kan du tillsätta buljongtärning till kokvattnet.

40 min

0
(0)

Ingredienser

6 port

Carnaroliris

350 g

Olivolja

3 msk

Citronsaft

1,5 msk

Vitlöksklyfta, riven

0,5 st

Basilika, finhackad

0,5 dl

Salt & Svartpeppar

Pinjenötter, rostade

1,5 dl

Fäsk bladspenat

40 g

Parmesanost, hyvlad eller grovriven

50 g

Tillagning

  • Koka riset mjukt eller instruktionerna på förpackningen. Låt det rinna av i en finmaskig sil och häll över det i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner olivolja, citronsaft, finriven vitlök och finhackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner pinjenötter, hyvlad parmesan och bladspenat strax innan servering.

Liknande recept

Se alla recept