Grillat kalkonovanlår med fänkål & citron

Kalkonovanlåret grillas med fördel på klotgrill med indirekt värme. Då flyttar du den varma kolen så att den hamnar utmed sidorna på grillen och placeras det som ska grillas i mitten på gallret. På så sätt kan köttet ligga länga på grillen och bli saftigt utan att brännas.

ca 60 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Till grillen

Kalkonovanlår benfritt

800 g

Gå till produkten Kalkonovanlår benfritt

Salt & Peppar

Fänkål

1 st

Tomater

2 st

Citroner

2 st

Timjan- & vitlöksglaze

Olja

4 msk

Vitlöksklyftor, pressade

2 st

Timjan, finhackad

0,5 kruka

Honung

1 msk

Salt & Peppar

Ljummen dill- & senapsdressad pärlcouscous

Pärlcouscous

3 dl

Dill

1 kruka

Salladslök

1 knippe

Salt & Peppar

Olja

4 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Senap

1 msk

Honung

1 msk

Vitlöksklyfta, pressad

1 st

Salt & Peppar

Tips!

Kalkonovanlår finns att köpa i vår gårdsbutik. Har du inte möjlighet att besöka oss går det bra att byta kalkonovanlåret mot kalkonstek >>.

Tillagning

  • Tänd grillen. Vispa ihop timjan- och vitlöksglazen i en skål.
  • Gnid in kalkonovanlåret med salt och svartpeppar. Grilla hastigt med skinnsidan neråt tills det fått en fin grillyta. Vänd sedan köttet och grilla klart på indirekt värme. Pensla på hälften av timjan- och vitlöksglazen mot slutet. Använd en stektermometer för att kontrollera att köttet är genomstekt. När temperaturen når +70°C ta bort kalkonovanlåret från grillen. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt köttet vila i ca 20 minuter innan du skär upp det. Temperaturen stiger då ca 5 grader och når rätt temperatur. Köttsaften ska vara helt klar när köttet är färdigstekt.
  • Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackning. Hacka dill och salladslök.

Liknande recept

Se alla recept