Plåtmat med Kalkonchorizo & rökt paprika

Allt på en plåt! Rostade grönsaker samsas på en plåt med potatis och kalkonkorv. Toppa med med smulad fetaost och bladgrönt. Perfekt vardagsmat!

ca 45 min

4.7
(3)

Ingredienser

4 portioner

Små tomater

500 g

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Potatis

600 g

Gula lökar

2 st

Vitlöksklyftor

2 st

Rökt paprikapulver

2 msk

Olivolja

2 msk

Salt & Svartpeppar

Kalkonchorizo

270 g

Gå till produkten Kalkonchorizo

Fetaost

150 g

Färsk bladspenat

70 g

Basilika

0,5 kruka

Tips!

Ingelstaknakare (kalkonkorv vitlök&peppar) går bra att byta ut mot annan kalkonkorv

Tillagning

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Halvera tomaterna, paprikan i grova bitar och klyfta potatisen. Skär löken i tunna klyftor. Riv vitlöken och blanda med olivoljan samt rökt paprika. Lägg alla grönsaker på en plåt och sväng runt med vitlöksoljan. Krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  • Skär under tiden korven på längden och fördela sedan korven över grönsakerna. Sätt tillbaka in i ugnen och rosta i ca 15 minuter till, eller tills potatisen är mjuk.

Liknande recept

Se alla recept