Mexikansk marinad med öl & cayenne

Maffiga smaker som sätter härlig karaktär på kalkonen vilken detalj du än väljer att grilla. Får du inte tag i hela korianderfrön går det bra att köpa malen koriander.

ca 10 min

0
(0)

Ingredienser

5 portioner

Mörkt öl

2 dl

Sesamolja

2 msk

Vitlöksklyftor

2 st

Mortlade korianderfrön

1,5 msk

Svartpeppar

0,5 msk

Oregano

1 tsk

Cayennepeppar

0,3 tsk

Salt

1 tsk

Houng

1,5 tsk

Tips!

Marinaden används före själva grillningen. Låt kalkonköttet ligga i marinad i flera timmar, gärna över natten så att köttet hinner suga åt sig rejält av smakerna.

Tillagning

  • Riv eller pressa vitlöken. Blanda med övriga ingredienser. Marinaden håller ca 2 veckor i kylskåp.

Liknande recept

Se alla recept