Grillad Wilmaschnitzel med wasabismör och sesammajonnäs

Finns det något bättre sätt att resa på än via maten? Här ger vi oss ut på en resa till det japanska köket och matchar kalkonen med wasabi, umamistinn soja och sesam.

60

4.6
(5)

Ingredienser

4 portioner

Sojapicklade morötter

Japansk soja

1 dl

Vitvinsvinäger

1 dl

Vatten

1 dl

Strösocker

1 dl

Morötter

3 st

Ingefära

Vitlöksklyfta

1 st

Sesammajonnäs

Rumstempererad äggula

1 st

Ljus miso

2 msk

Dijonsenap

1 msk

Risvinsvinäger

1 msk

Rumstempererad neutral olja

1 dl

Sesamolja efter smak

Salt

Wasabismör

Smör

75 g

Wasabipasta

1 msk

Finhackad gräslök

0,5 dl

Salt

0,5 tsk

Till servering

Kokt ris (jasmin eller japanska sushiris)

4 port

Finhackad gräslök

1 dl

Tips!

Har du bråttom? Smaksätt en färdigköpt majonnäs med sesamolja, salt och lite svartpeppar

Tillagning

  • Börja med de sojapicklade moröttena; skala och skiva ingefäran fint. Hacka vitlöken. Blanda med alla ingredienser utom morötterna i en kastrull och låt koka upp tills sockret löst sig. Låt lagen svalna under tiden som du skalar morötterna och skär dem i tunna slantar. Lägg ner morotsslantarna i lagen och låt stå i minst 1 timme.
  • Gör nu majonnäsen. Blanda äggula, miso, senap och risvinäger. Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar med stavmixer eller vispar. När majonnäsen bundit sig kan du låta oljan rinna ner under tiden som du fortsätter mixa eller vispa kraftigt. Avsluta med att smaksätta med sesamolja under fortsatt vispning och smaka slutligen av med salt.
  • Mixa samman alla ingredienser till wasabismöret.
  • Gnid in Wilmaschnitzeln med neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla över indirekt värme, det vill säga inte direkt över glöden i ca 6 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är ca 69-70 grader. Låt sedan kalkonen vila i ca 10 minuter.
  • Skär upp Wilmaschnitzeln i tunna skivor, toppa med wasabismör och hackad gräslök. Servera med sojapicklade morötterna, ris och sesammajonnäs.

Liknande recept

Se alla recept