Chili con carne med stekt ägg och svart ris

Här blir det en rejäl sats av en god chili con carne med kalkonfärs! För den som vill ha lite mer hetta kan man öka på mängden chili eller varför inte komplettera med någon mer sorts chili för en mer djupare chili smak? Det finns mängder med olika sorters chili som inte bara har olika styrka utan också olika karaktär; allt från choklad och fruktighet till citron. Hitta din favorit helt enkelt!

45 minuter

0
(0)

Ingredienser

6 portioner

Morötter

2 st

Gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

3 st

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Neutral olja till stekning

Paprika

1 st

Chili chipotlekrydda

2 tsk

Spiskummin, mald

2 tsk

Tomatpuré

2 msk

Blandade kokta bönor

800 g

Krossade tomater

800 g

Vatten

3 dl

Buljongtärningar

2 st

Salt & svartpeppar

Till servering

Stekt ägg

Svart ris

Färsk koriander

Tillagning

  • Hacka morot, lök , vitlök och paprika i mindre bitar.
  • Bryn kalkonfärsen i lite olja i en vid gryta. Tillsätt grönsakerna och fortsätt fräsa till löken börjar bli mjuk.
  • Tillsätt chili chipotle, spiskummin och tomatpuré. Låt fräsa någon minut under omrörning.

Liknande recept

Se alla recept