Strimlad kalkon med äppelyoghurt

Uppdatera familjens favorit med noga utvalda ingredienser som proteinrikt kalkonbröst och kryddig äppelyoghurt. Receptet är framtaget av Emilia Polster som är dietist och personlig tränare. "Vår kropp mår bra av variation så min förhoppning är att fler vågar byta ut sitt slentrianinköp av kyckling till kalkon!" säger Emilia.

Näringsinnehåll per portion: 380 kcal, 37 g protein, 9,5 g fett, 33 g kolhydrater

ca 45 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Äppelyoghurt

Matyoghurt 8%

2 dl

Stort äpple

1 st

Curry

2 msk

Glutenfria tortillabröd

Teff (kan bytas ut mot rismjöl, bovete eller mandelmjöl)

1 dl

Bakpulver

0,5 tsk

Fiberhusk

2 msk

Vatten

2 dl

Olivolja

1 msk

Strimlad kalkon

Till servering

Skivad tomat

Skivad rödlök

Strimlad vitkål

Sallad

Tips!

Vill du spara lite tid så går det lika bra med glutenfria tortillabröd ifrån affären.

Tillagning

  • Riv äpplet på ett rivjärn och blanda med matlagningsyoghurten. Tillsätt curry och placera i kylen fram till servering.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Tillsätt vatten och olivolja och bearbeta degen.
  • Fördela degen i sex bitar och kavla dem tunt. Stek sedan bröden i en stekpanna på hög värme.
  • Strimla kalkonbröstfilén och hetta upp en stekpanna med smör. Stek i 3-4 minuter och salta och peppra.
  • Sänk värmen och låt strimlorna steka vidare i 2 minuter. Pressa eventuellt lite citronsaft över kalkonen. Servera den stekta, strimlade kalkonen tillsammans med tortillabröd, äppelyoghurt och grönsaker.

Liknande recept

Se alla recept