Nudelbowl med marinerad kalkonbröstfilé, jordnötssås och krispiga grönsaker

En lättlagad nudelsallad med asiatiska smaker som går att förbereda och bara lägga ihop när det är dags för servering.

45 minuter

4
(1)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstfilé

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Vitlöksklyftor

2 st

Ingefära

10 cm

Sesamolja

3 msk

Fisksås

2 msk

Japansk soja

2 msk

Nudelsallad

Udonnudlar

400 g

Morot

200 g

Purjolök

0,5 st

Gul paprika

1 st

Röd paprika

1 st

Färsk koriander

1 knippe

Röd chili

1 st

Sesamolja

3 msk

Jordnötssås

Jordnötssmör, crunchy

1 dl

Vitlöksklyftor

2 st

Lime, saft & finrivet skal

2 st

Honung

1 msk

Japansk soja

0,5 msk

Vatten

2 msk

Tips!

Udonnudlar kan bytas mot äggnudlar eller varför inte snabbnudlar, perfekt vardagsmat när det ska gå snabbt.

Tillagning

  • Skala och riv vitlöken och ingefäran. Blanda med sesamolja, fisksås och soja. Lägg kalkonbröstfilén i en burk med lock eller i en plastpåse. Häll över marinaden och låt köttet marinera i kylen över natten.
  • Bryn kalkonbröstfilén runtom i lite olja i en stekpanna och tillaga klart i varm ugn på 150°C tills innertemperaturen är 65°C, låt vila 15 minuter, då stiger temperaturen de sista graderna till 70° och du får ett saftigt kalkonbröst.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och lägg i en skål.

Liknande recept

Se alla recept