Nudelbowl med marinerad kalkonbröstfilé, jordnötssås och krispiga grönsaker

En lättlagad nudelsallad med asiatiska smaker som går att förbereda och bara lägga ihop när det är dags för servering.

45 minuter

4.5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstfilé

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Vitlöksklyftor

2 st

Ingefära

10 cm

Sesamolja

3 msk

Fisksås

2 msk

Japansk soja

2 msk

Nudelsallad

Udonnudlar

400 g

Morot

200 g

Purjolök

0,5 st

Gul paprika

1 st

Röd paprika

1 st

Färsk koriander

1 knippe

Röd chili

1 st

Sesamolja

3 msk

Jordnötssås

Jordnötssmör, crunchy

1 dl

Vitlöksklyftor

2 st

Lime, saft & finrivet skal

2 st

Honung

1 msk

Japansk soja

0,5 msk

Vatten

2 msk

Tips!

Udonnudlar kan bytas mot äggnudlar eller varför inte snabbnudlar, perfekt vardagsmat när det ska gå snabbt.

Tillagning

  • Skala och riv vitlöken och ingefäran. Blanda med sesamolja, fisksås och soja. Lägg kalkonbröstfilén i en burk med lock eller i en plastpåse. Häll över marinaden och låt köttet marinera i kylen över natten.
  • Bryn kalkonbröstfilén runtom i lite olja i en stekpanna och tillaga klart i varm ugn på 150°C tills innertemperaturen är 65°C, låt vila 15 minuter, då stiger temperaturen de sista graderna till 70° och du får ett saftigt kalkonbröst.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och lägg i en skål.

Liknande recept

Se alla recept