Krämig ost- & dijongratinerad kalkonbröstfilé med frasigt stekt rökt kalkonkorv

Saftigt stekt kalkonbröstfilé som gratineras i en krämig dijonsås och toppas med krispigt strössel av kallrökt kalkonkorv - perfekt bjudmat!

45 minuter

4
(1)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonbröstfilé

800 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Dragon, torkad

1 msk

Olja till stekning

Salt, svartpeppar

Gratängsås

Crème fraiche

5 dl

Naturell färskost

300 g

Dijonsenap

0,5 dl

Riven vällagrad ost

150 g

Dragon, torkad

2 msk

Salt

0,8 tsk

Svartpeppar

3 krm

Till servering

Ris

4 portioner

Blandade färska kryddörter, t.ex. persilja, gräslök

1 dl

Tips!

Den rökta kalkonkorven kan bytas mot kalkonbacon.

Tillagning

  • Värm ugnen till 150°C.
  • Klappa in dragonen runt om på kalkonbröstfilén. Bryn i lite olja i en stekpanna tills filén är gyllene runtom, salta och peppra.
  • Lägg filén i en ugnsfast form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 65°, tar 30-45 minuter. Använd gärna en stektermometer.

Liknande recept

Se alla recept