Italienska kalkonkött­bullar

Extra krämigt, saftiga blir dessa kalkonköttbullar som är fyllda med mozzarella.

ca 45 min

5
(2)

Ingredienser

4 portioner

Kalkonköttbullar

Ströbröd

0,5 dl

Grädde

1 dl

Finaste Kalkonfärs

500 g

Gå till produkten Finaste Kalkonfärs

Gul lök, hackad

2 msk

Vitlöksklyftor, hackade

2 st

Bladade örter, t.ex. salvia, basilika, persilja

1 dl

Salt & Peppar

Mini mozzarella

150 g

Smör till stekning

Tomatsås

Tomater, hackade

250 g

Gul lök, hackad

1 st

Vitlöksklyftor, hackade

2 st

Krossade tomater

400 g

Salt & Peppar

Socker

Olivolja

Tillagning

  • Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt stå och dra i några minuter.
  • Tillsätt kalkonfärs, gul lök, vitlök, örter, salt och svartpeppar och blanda till en smet.
  • Forma smeten till rejäla köttbullar med en mini mozzarella i mitten av varje köttbulle.

Liknande recept

Se alla recept