Dubbel­marinerad kalkonbröstfilé med Pommes Anna och vitlöksslungade haricots verts

Tricket för att få kalkonfilén riktigt smakrik är att man lägger in den i peston när den fortfarande är lite varm. Då suger kalkonfilén åt sig smakerna och blir otroligt smakrik. Kalkonfilén kan med fördel förberedas dagen före men tänk på att ta ut filén från kylen i god tid för att servera den rumstempererad.

ca 1 h + tid för marinering

3.7
(3)

Ingredienser

4 portioner

Dubbelmarinerad kalkonbröstfilé

Kalkonbröstfilé

500 g

Gå till produkten Kalkonbröstfilé

Rosépepparkorn

2 tsk

Svartpepparkorn

2 tsk

Kryddpepparkorn

2 tsk

Vitpepparkorn

1 tsk

Salt

1 msk

Olivolja

2 msk

Gul lök

1 st

Vin eller annan vätska

0,5 dl

Pesto

2 dl

Pommes Anna

Potatis, mjölig

1 kg

Smör

75 g

Vitlöksklyftor, stora

4 st

Salt & Svartpeppar

Vitlöksslungade haricots verts

Haricorts verts

200 g

Smör

2 msk

Vitlöksklyfta

1 st

Salt & Svartpeppar

Tillagning

  • Mortla eller mal pepparkornen fint i en kryddkvarn och blanda med salt.
  • Skär små snitt runt hela kalkonbröstfilén med en vass kniv, gnid in köttet med olivolja och klappa sedan in kryddblandningen. Låt gärna marinera över natten, men hinner du inte går det bra tillaga den direkt.
  • Skär en lök i tjocka skivor och lägg ut i en ugnsfast form. Placera kalkonen ovanför löken och häll gärna lite vin eller annan vätska i botten av formen. Stek kalkonbröstfilén på 150°C tills den har en innertemperatur på 70°C. Ta ut filén och låt den vila i ca 30 minuter.
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Smält smöret med krossade vitlöksklyftor i kastrullen. Låt stå under tiden du förbereder potatisen.
  • Skiva potatisen tunt och varva i en form (som en blomma om du vill eller bara som en gratäng), salta då och då under tiden du varvar potatisen. Lyft upp vitlöksklyftorna från smöret och ringla smöret över potatisen.
  • Ansa haricots vertsen och koka dem al dente i saltat vatten. Häll av vattnet och sväng runt bönorna med smör och en riven vitlöksklyfta. Krydda med salt och peppar och servera genast tillsammans med Pommes Anna och skivat kött.

Liknande recept

Se alla recept