En klassisk rätt som ofta består av två olika sorters kött. Vi har självklart kalkonifierat receptet och väljer två varianter av kalkonkött - kalkonbröstfilé, det ljusa köttet, och kalkonlårfilé, det mörka köttet. Servera med bearnaisesås, portvinssås och rostade rotfrukter. En festlig succémåltid!
60 minuter
4 portioner
Olivolja
1 dl
Vitlöksklyftor, finrivna
4 st
Balsamvinäger
0,8 dl
Timjan, torkad
1 msk
Blandade rotfrukter, t.ex. potatis, morot, palsternacka
1 kg
Rödlök
2 st
Olivolja
3 msk
Flingsalt, svartpeppar
Schalottenlök
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Smör
2 msk
Rårörsocker
2 msk
Tomatpuré
3 msk
Timjan, torkad
0,5 msk
Rosmarin, torkad
0,5 msk
Vatten
5 dl
Kycklingfond, koncentrerad
0,8 dl
Portvin
3 dl
Potatismjöl
1,5 msk
Smör
200 g
Schalottenlök
2 st
Vitvinsvinäger
0,8 dl
Vatten
0,5 dl
Vitpepparkorn, krossade
5 st
Dragon, färsk
20 g
Bladpersilja
20 g
Äggulor
4 st
Salt
0,5 tsk
Förenkla? Köp färdig bearnaisesås och piffa upp den med mer syra, färsk dragon och kanske lite körvel.