Krispig sallad med blåmögel­dressing & kalkonbacon

Matig, krispig och lyxig på samma gång är den här goda salladen som kan servera såväl till vardag som fredagsmys.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Blandade rotfrukter

600 g

Vitlöksklyftor

2 st

Olivolja

Salt & Svartpeppar

Romansallad

1 huvud

Stjälkselleri

2 stjälkar

Krispiga, syrliga äpple

2 st

Rostade valnötter

75 g

Gräslök, finhackad

0,5 dl

Krämig blåmögelost

50 g

Kalkonbacon, skivad

100 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Smör eller olja till stekning

Dressing

Blåmögelost

70 g

Gräddfil

1 dl

Gräslök, finhackad

0,5 dl

Salt & Svartpeppar

Tillagning

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i stavar och klyftor. Tänk på att skära dem i storlek så att de blir färdiglagade samtidigt. Lägg rotfrukterna på en plåt och sväng runt med olivolja, 2 krossade vitlöksklyftor, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka och har fått fin färg. Ta ut och låt svalna något.
  • Gör nu dressingen Smula ner osten i en bunke och mixa samman med hälften av gräddfilen till en slät dipp. Blanda med resten av gräddfilen och gräslök samt smaka av med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Se alla recept