Visste du att hela broccolin går att äta? I detta recept görs en variation på broccoli - rostad, krämig och krispig som serveras med en härligt frisk citrusrostad kalkonbröstfilé. Receptet är framtaget med den prisbelönte kocken Peter J Skogström.
ca 60 min
4 portioner
Kalkonbröstfilé
450 g
Gå till produkten KalkonbröstfiléCitron, finrivet skal & saft
1 st
Lime, finrivet skal & saft
1 st
Apelsin eller blodgrape, finrivent skal och saft
1 st
Salt & Svartpeppar
Smör till stekning
Saft från citrusfrukterna ovan
2 dl
Vatten
2 dl
Honung
2 msk
Smör
25 g
Salt & Svartpeppar
Broccoli, medelstora
2 st
Schalottenlök
1 st
Solo-vitlök
0,5 st
Smör till stekning
Syrad grädde
1 dl
Vatten
1 dl
Salt & Svartpeppar
Hasselnötter, skalade
1 dl
Rödlök
0,5 st
Bladpersilja
1 knippe
Olivolja
1 msk