Paj med kalkonbacon & Västerbottens­ost

En matig paj hör sommaren till. Denna paj är lika god varm som kall och är därför ett utmärkt val till picknicken, eller kanske till kräftskivan?

ca 75 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Pajdeg

Grahamsmjöl

200 g

Smör

125 g

Kallt vatten

2 msk

Fyllning

Purjolök, strimlad

1 st

Färska champinjoner, skivade

200 g

Färsk bladspenat

150 g

Kalkonbacon, skivad

150 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Västerbottensost, riven

150 g

Crème fraiche

2 dl

Ägg

2 st

Persilade

0,5 tsk

Svartpeppar

Smör till stekning

Tillagning

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Hacka snabbt samma till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i pajformen och ställ formen i kylen under tiden du gör fyllningen.

Liknande recept

Se alla recept