I det här receptet står det just bara blandade grönsaker efter säsong, för den här salladen går att variera efter oändlighet och det bästa är just att ta det som är bäst just nu! Kanske är det strimlad kål av något slag (röd, vit eller kanske spets?), någon färgglad grönsak som tomat eller paprika, lite lök av den sort du tycker bäst om (väldigt gott att syra löken några minuter genom att krama in citronsaft och lite salt.) och varför inte lite gurka, broccoli eller blomkål? Använd de grönsaker du har hemma eller varför inte upptäck en ny favorit?
30 minuter
4 portioner
Matkorn, mathavre eller andra svenska gryn
2 dl
Grönsaksbuljong
1 st
Blandade grönsaker efter säsong
1 kg
Rostade frön, t.ex. solrosfrön eller pumpafrön
4 msk
Kalkonbacon, skivad
200 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadVitlöksklyfta
1 st
Citronsaft
2 msk
Finhackade färska örter
1 dl
Dijonsenap
2 tsk
Olja
3 msk
Honung
0,5 tsk
Salt och peppar
Har du testat att steka kalkonbacon i ugnen? Lägg ut kalkonbaconskivorna på bakplåtspapper och stek i mitten av ugnen på 175°C tills de börjar få lite färg. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper.