Tacchino tonnato

Italiensk klassiker i kalkonformat med sardell- och parmesanmajonnäs. Såväl kalkon som tonnato-sås kan förberedas dagen innan. Späd eventuellt såsen med mer vatten eller olivolja om den tjocknat under natten.

45 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Tonnato-sås

Tonfisk i olja (200 g)

1 burk

Vitlöksklyftor, finhackade

3 st

Sardellfiléer i olja, finhackade + ½ tsk olja från burken

7 st

Kapris, grovhackad

1 dl

Olivolja

0,5 dl

Majonnäs

1,5 dl

Citronsaft

3 msk

Salt & Svartpeppar

Vatten, eventuellt mer

0,5 dl

Parmesan, finriven

Ruccola

25 g

Kaprisbär

Tillagning

  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Lägg kalkonskivorna i en ugnsform eller på plåt med bakplåtspapper.
  • Smält smöret och pensla kalkonen med rikligt med smör. Krydda med salt och peppar och baka kalkonen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills kalkonen har en innertemperatur på 70 grader.

Liknande recept

Se alla recept