Svartvinbärs­marinerat Kalkonbröst

Helstekt kalkonbröst gör succé på din middagsbjudning! I detta recept smaksätter vi med svartvinbärssaft och enbär.

3.8
(24)

Ingredienser

4 portioner

Svartvinbärsmarinerat kalkonbröst

Kalkonbröst, helt

1,1 kg

Gå till produkten Kalkonbröst, helt

Svartvinbärssaft , koncentrerad

1 dl

Rapsolja

0,3 dl

Kinsesisk soja

0,3 dl

Krossade enbär

3 st

Torkad salvia

0,5 msk

Sås

Marinaden + Stekskyn

Kycklingfond

1,5 msk

Crème Fraiche

2 dl

Salt & Peppar

Tillagning

  • Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg kalkonbröstet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Förslut väl och låt marinera i kyl över natten.
  • Sätt ugnen på 150°C. Ta ut det marinerade kalkonbröstet och lägg i en smord ugnsfast form. Spara marinaden till såsen.
  • Stek kalkonbröstet i ugn på 150°C tills innertemperaturen visar +65°C. Tag ur köttet från ugnen och låt köttet vila inlindat i aluminiumfolie tills temperaturen visar +70°C. Ös gärna kalkonbröstet några gånger under stektiden.
  • Koka upp marinad och steksky med buljong och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.
  • Skiva upp kalkonbröstet och servera tillsammans med goda tillbehör.

Liknande recept

Se alla recept