Sumakrostat kalkonbröst med fattoush

Fräscht, friskt och vårigt är tankarna man får av denna fantastiska meny!

ca 120 min

0
(0)

Ingredienser

6 portioner

Sumakrostat kalkonbröst

Mynta

1 kruka

Chiliflakes

1 krm

Sumak

1,5 tsk

Vitlöksklyftor, rivna

2 st

Spiskummin

1 tsk

Salt

1,5 tsk

Citron, finrivet skal

1 st

Olivolja

2 msk

Kalkonbröst halvt

1,2 kg

Gå till produkten Kalkonbröst halvt

Gul lök

1 st

Fattoush

Romansallad

1 huvud

Stora tomater

5 st

Urkärnad gurka

1 st

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Salladslök

3 st

Vitlöksklyfta

1 st

Mynta

1 kruka

Bladpersilja

1 knippe

Koriander

1 knippe

Sumak

1 msk

Salt & Svartpeppar

Olivolja

1 dl

Citronsaft

2 msk

Citron, finrivet skal

1 st

Granatäpplesirap

1 msk

Libabröd

Olivolja

Till servering

Fetaost

150 g

Fet naturell yoghurt

2 dl

Olivolja

1 msk

Salt

1 nypa

Tips!

Om du serverar kalkonköttet varmt kan man skära det i lite tjockare skivor, men serverar du det kallare är det godare om man skär det i tunna skivor.

Tillagning

  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Hacka myntan till kalkonen och blanda med kryddor, vitlök och finrivet citronskal samt olivolja. Skär snitt med en vass kniv utmed kalkonbröstet och massera sedan in kryddoljan över hela bröstet. Skär en lök i skivor och lägg i botten av en ugnsfast form. Placera kalkonen över och baka i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på +70°C. Ta ut kalkonbröstet och låt det vila ca 20 minuter.
  • Gör under tiden fattoushen. Börja med att skära sallad, tomat, gurka och paprika. Strimla vårlök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, sumak, salt och peppar. Slå slutligen på olivolja samt saft och skal från citron, granatäpplesirap och blanda noga.

Liknande recept

Se alla recept