En favorit att servera på en lite större middag är porchetta som är en klassisk italiensk anrättning. Här gör vi den på ett halv kalkonbröst och fyller med fänkål, salami, citron, vitlök och örter. Porchettan kan fram till tillagning förberedas dagen före och låta vila i kylskåp. Stek och baka av den samma dag som den ska serveras.
2 timmar
6 portioner
Kalkonbröst halvt
1,2 kg
Gå till produkten Kalkonbröst halvtKryddig salami, finhackad
50 g
Färsk fänkål
50 g
Rosmarinkvistar, plockade & finhackade
3 st
Vitlöksklyftor, finhackade
3 st
Citron, finrivet skal
1 st
Olivolja
1,5 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar, grovmalen
0,5 tsk
Stekgarn
Tomatsallad
Len potatispuré
Vill man verkligen ligga steget före går det också fint att tillaga den helt färdig dagen före och sedan servera den rumstempererad. Tänk då på att om porchettan serveras lite svalare är det godare att servera den i tunnare skivor, men serveras den varm kan man servera den i lite tjockare skivor.