En mustig Bourguignon med skogsvamp och kalkonbacon. Låt grytan koka länge så smakerna träder fram. Stöt potatis och blanda med grädde och smör. Härlig söndag!
ca 45 min
6 portioner
Kalkonbröst halvt
1,2 kg
Gå till produkten Kalkonbröst halvtSmör
2 msk
Gul lök
1 st
Små steklökar
12 st
Salt
1,5 tsk
Malen svartpeppar
2 krm
Vetemjöl
3 msk
Rött vin
6 dl
Köttbuljong
5 dl
Tomatpuré
1 msk
Kvistar timjan
5 kvistar
Lagerblad
2 st
Vitlöksklyftor, finhackade
2 st
Skogschampinjoner
400 g
Kalkonbacon, skivad
300 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadPotatis av mjölig sort
1 kg
Savojkål
400 g
Rödlök
1 st
Smör
2 msk
Grädde
1 dl
Salt & Vitpeppar
Variera receptet genom att byta ut kalkonbröstet till grytbitar av kalkonlår.