Helstekt kalkon blir en underbar middag att dela med nära och kära. En smakfull matupplevelse och en klassisk måltidstradition som lever vidare tack vare dig.
ca 2,5 timmar
8 portioner
Klyftade äpplen (t.ex. Aroma eller Ingrid Marie)
4 st
Smör i bitar
75 g
Katrinplommon
125 g
Rödlök i bitar
2 st
Timjan
2 kvist
Rosmarin
2 kvist
Salvia
1 kvist
Kinesisk soja
1 msk
Smält smör
50 g
Salt & Peppar
Vatten
2 dl
Gul lök i bit
2 st
Morötter i bitar
2 st
Enbär, torkade
5 st
Grädde
3 dl
Vetemjöl till redning
Portvin eller portvinsgelé
Salt & Peppar
Tips för dig som vill förbereda! Kalkonen kan förberedas till och med steg 6. Sila i så fall skyn och låt kalkonen kallna. Tranchera kalkonen och lägg upp i en ugnsfast form. Vid serveringstillfället värms kalkonen under folie i 150°C varm ugn.
Jag vill ange:
Antal portioner
8
Tid för upptining
60h
Tillagningstid
120min