Kalkon+ asiatiska smaker = sant! Vad sägs om en gurksallad med krämig sesamdressing, umamistinn chili- & misomajonnäs och väldoftande jasminris med rostade sesamfrön och koriander. Gott!
ca 2,5 timmar
8 portioner
Hel mörad kalkon
1 st
Gå till produkten Hel mörad kalkonCitron
1 st
Gul lök
1 st
Flingsalt
1 tsk
Vitt vin eller vatten
3 dl
Steksnöre
Smör, rumstempererat
100 g
Vitlöksklyftor
3 st
Olivolja
1 msk
Chiliflakes
2 krm
Salt
1 msk
Svartpeppar
1 tsk
Färsk salvia
1 kruka
Citron, finrivet skal
1 st
Jasminris
6 dl
Salladslök
6 st
Färsk koriander
2 krukor
Lime, finrivet skal & saft
2 st
Chili
1 st
Kokosolja
4 msk
Rostade sesamfrön
4 msk
Ljus misopasta
6 msk
Sesamolja
1 tsk
Japansk soja
2 msk
Majonnäs
4 msk
Vatten
5 msk
Gurka
2 st
Rostade sesamfrön
Chiliflakes
Finhackad gräslök
Ägg
1 st
Risvinäger
2 tsk
Dijonsenap
2 tsk
Vit miso
1 msk
Neutral olja
3 dl
Tabasco
1 krm
Salt
Jag vill ange:
Antal portioner
8
Tid för upptining
60h
Tillagningstid
120min