Att grilla kalkon är gott och enkelt när man gör en så kallad butteflied kalkon som man klipper upp vid ryggbenet och plattar till den. På så sätt går det snabbare att tillaga kalkonen än om man skulle laga den hel. Däremot behöver du en klotgrill modell lite större för att kunna få rum med kalkonen och laga den med indirekt värme, det vill säga glöden vid sidan av.
ca 150 min
8 portioner
Vatten
2 L
Salt
1 dl
Socker
1 dl
Färsk ingefära
4 skivor
Spiskummin
2 tsk
Korianderfrön
2 tsk
Hel svartpeppar
2 tsk
Hel vitpeppar
4 tsk
Hel mörad kalkon
1 st
Gå till produkten Hel mörad kalkonChipotlepasta
1 tsk
Smoked paprika
2 tsk
Vitlöksklyftor, pressade
2 st
Brunt farinsocker
2 tsk
Apelsin, finrivet skal
1 st
Salt
2 tsk
Svartpeppar
0,5 tsk
Lökpulver
2 tsk
Rapsolja
2 tsk
Torkad timjan
0,5 tsk
Rökspån, blötlagt
0,5 L
Mogna avokado
2 st
Grön paprika
0,3 st
Vitlöksklyfta
1 st
Schalottenlök, hackad
1 st
Lime, finrivet skal & saft
1 st
Färsk koriander
1 kruka
Färsk persilja
1 knippe
Urkärnad jalapeño
0,5 st
Salladslök
1 st
Salt & Svartpeppar
Olivolja
3 msk
Kalkonbacon, skivad
100 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadSötpotatisfries
500 g
Majonnäs
0,5 dl
Fet, naturell yoghurt
1 dl
Fetaost
150 g
Salt
Salladslök
2 st
Urkärnad chili
1 st
Färsk koriander
0,5 kruka
Jag vill ange:
Antal portioner
8
Tid för upptining
60h
Tillagningstid
120min