Plåtmat med Ingelstaknakare & rökt paprika

Allt på en plåt! Rostade grönsaker samsas på en plåt med potatis och kalkonkorv. Toppa med med smulad fetaost och bladgrönt. Perfekt vardagsmat!

ca 45 min

4
(1)

Ingredienser

4 portioner

Små tomater

500 g

Röd paprika

1 st

Gul paprika

1 st

Potatis

600 g

Gula lökar

2 st

Vitlöksklyftor

2 st

Rökt paprikapulver

2 msk

Olivolja

2 msk

Salt & Svartpeppar

Kalkonkorv Vitlök & Peppar – Ingelstaknakare

330 g

Gå till produkten Kalkonkorv Vitlök & Peppar – Ingelstaknakare

Fetaost

150 g

Färsk bladspenat

70 g

Basilika

0,5 kruka

Tips!

Ingelstaknakare (kalkonkorv vitlök&peppar) går bra att byta ut mot annan kalkonkorv

Tillagning

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Halvera tomaterna, paprikan i grova bitar och klyfta potatisen. Skär löken i tunna klyftor. Riv vitlöken och blanda med olivoljan samt rökt paprika. Lägg alla grönsaker på en plåt och sväng runt med vitlöksoljan. Krydda med salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  • Skär under tiden korven på längden och fördela sedan korven över grönsakerna. Sätt tillbaka in i ugnen och rosta i ca 15 minuter till, eller tills potatisen är mjuk.

Liknande recept

Se alla recept