Panzanella med gremola­dressing & grillad kalkonkorv

Har man torrt bröd och lite trötta tomater finns det inte något godare att laga än en klassisk italiensk brödsallad; panzanella! Smakar finfint tillsammans med grillad kalkonkorv.

ca 40 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Kalkongrillkorv, tjock

4 st

Gå till produkten Kalkongrillkorv, tjock

Tomater, skurna i grova bitar

500 g

Salt

1 tsk

Tjocka skivor ljust surdegsbröd, 2-3 dagar gammalt

4 st

Vitlöksklyfta

1 st

Olivolja

0,5 dl

Citronsaft

0,5 msk

Persilja, grovhackad

1 dl

Basilika, grovhackad

1 dl

Parmesanost

Oliver

Tillagning

  • Lägg de grovt skurna tomaterna i en skål och krydda med salt. Blanda dem noga, massera dem gärna lätt med handen. Låt stå i rumstemperatur i minst 20 minuter.
  • Rosta under tiden brödet i ugn eller stekpanna tills brödet är ordentligt rostat och hårt/krispigt. Gnid in brödet med vitlöksklyftan. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
  • Blanda ner olivoljan och citronsaften i tomaterna som ska släppt ifrån sig ganska mycket vätska i skålen. Vänd ner bröd och örter. Blanda noga och låt stå i cirka 10 minuter så att brödet får dra åt sig av vätskan från tomaterna och oljan. Blanda därefter allt noga en gång till och smaka av med salt.

Liknande recept

Se alla recept