Honungsglaze

Här har du en blivande favorit! Glaze använder man för att ge köttet en härlig karamelliserad yta. Kan med fördel kombineras med en rub som man smaksätter köttet med före grillning.

ca 10 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Ljust muscovadosocker

0,5 dl

Japansk soja

0,5 dl

Ketchup

0,5 dl

Honung

0,5 dl

Spiskummin

1 tsk

Färsk ingefära, riven

1 msk

Vitlöksklyfta, pressad

1 st

Tips!

Glazen penslas på köttet i slutet av grillningen, när man fått en bra stekyta. Pensla tunt, flera gånger. Kan med fördel kombineras med en rub som man smaksätter köttet med före grillning.

Tillagning

  • Blanda ihop alla ingredienserna.
  • Pensla på båda sidorna av det nästan färdiggrillade köttet.

Liknande recept

Se alla recept