Krispig & het asiatisk sallad

Krispigt, hett, aromatiskt, syrligt, sött och salt. Den här salladen har allt, smakar sommar och passar till vad du än lägger på grillen!

ca 20 min

5
(4)

Ingredienser

4 portioner

Morötter, stora

2 st

Röd- eller vitkål

200 g

Romansallad

0,5 huvud

Salladslök

4 st

Mynta

2 kvistar

Thaibasilika

2 kvistar

Thaichili, urkärnad (eller röd spansk peppar)

0,5 st

Lime- eller citronsaft

0,5 dl

Socker

1 msk

Fisksås

1 msk

Sesamolja

2 msk

Tillagning

  • Strimla morötter, kål, sallad och salladslök fint. Plocka bladen från örterna och grovhacka dem.
  • Finhacka chilin och rör samman med limesaft, socker, sesamolja och fisksås tills sockret löst sig.
  • Sväng samman grönsaker och örter med dressingen. Servera salladen med grillat kalkonkött.

Liknande recept

Se alla recept