Ingelstas plankstek med panerad kalkonlårfilé, vitlök- & persiljesmör samt duchessepotatis med parmesan

Plankstek är en riktig restaurangklassiker och vi har skapat en egen variant med panerad kalkonlårfilé, vitlök- & persiljesmör och lyxig duchessepotatis med parmesan. Festligt och gott!

60 minuter

5
(1)

Ingredienser

4 portioner

Vitlök- och persiljesmör

Bladpersilja

40 g

Vitlöksklyfta

4 st

Rapsolja

6 msk

Mjukt smör

200 g

Salt, svartpeppar

Duchessepotatis

Mjölig potatis

1,6 kg

Äggula

2 st

Smör

50 g

Parmesan, finriven

150 g

Salt, svartpeppar, muskotnöt

Panerad kalkonlårfilé

NYHET! Kalkonlårfilé

600 g

Gå till produkten NYHET! Kalkonlårfilé

Vetemjöl

1 dl

Ägg, lätt uppvispat

2 st

Panko ströbröd

2 dl

Salt, svartpeppar

Kalkonbaconlindade bönor & rostade tomater

Brytbönor eller vaxbönor

200 g

Kalkonbacon, skivad

200 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Små kapris

100 g

Små tomater på kvist

400 g

Tips!

Eftersom kryddsmöret är vispat med olja är det extra mjukt och fluffigt, så smälter snabbt när på kalkonen. Blir det något över går det bra att frysa in eller förvara i kyl.

Tillagning

  • Skölj och repa persiljan. Mixa bladen med vitlök, olja, salt och peppar. Vispa ihop persiljeoljan med det mjuka smöret. Ställ åt sidan.
  • Skala och dela potatisen i mindre bitar och koka mjuk.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen i en potatispress. Tillsätt äggula, smör, salt, peppar, muskotnöt och fint riven parmesan. Blanda.
  • Lägg i en spritspåse och spritsa ut moset på 4 plankor.
  • Förväll bönorna i ca 2 minuter om de är färska. Om bönorna är frysta räcker det med 1/2-1 minut. Rulla in bönorna i kalkonbacon, till ca 8-10 små knyten.
  • Salta och peppra tomaterna, ringla över lite olivolja. Lägg tomaterna på plankan ihop med kalkonbacon- och bönknytena.
  • Sätt igång ugnen på 225°.
  • Torka av kalkonlårfilén, salta och peppra. Vänd kalkonlårfilén först i mjöl, sedan ägg och sist panko ströbröd.
  • Stek på medelvärme i en stekpanna med olja, 6-8 minuter/sida tills köttet är genomstekt.
  • Ta ut plankorna från ugnen, lägg på den nystekta panerade kalkonlårfilén, skeda på kryddsmöret och toppa med kapris. Servera genast.

Liknande recept

Se alla recept