Plankstek är en riktig restaurangklassiker och vi har skapat en egen variant med panerad kalkonlårfilé, vitlök- & persiljesmör och lyxig duchessepotatis med parmesan. Festligt och gott!
60 minuter
4 portioner
Bladpersilja
40 g
Vitlöksklyfta
4 st
Rapsolja
6 msk
Mjukt smör
200 g
Salt, svartpeppar
Mjölig potatis
1,6 kg
Äggula
2 st
Smör
50 g
Parmesan, finriven
150 g
Salt, svartpeppar, muskotnöt
NYHET! Kalkonlårfilé
600 g
Gå till produkten NYHET! KalkonlårfiléVetemjöl
1 dl
Ägg, lätt uppvispat
2 st
Panko ströbröd
2 dl
Salt, svartpeppar
Brytbönor eller vaxbönor
200 g
Kalkonbacon, skivad
200 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadSmå kapris
100 g
Små tomater på kvist
400 g
Eftersom kryddsmöret är vispat med olja är det extra mjukt och fluffigt, så smälter snabbt när på kalkonen. Blir det något över går det bra att frysa in eller förvara i kyl.