Grillad kalkonlårfilé med wasabismör och sesammajonnäs

Finns det något bättre sätt att resa på än via maten? Här ger vi oss ut på en resa till det japanska köket och matchar kalkonen med wasabi, umamistinn soja och sesam.

60 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Sojapicklade morötter

Japansk soja

1 dl

Vitvinsvinäger

1 dl

Vatten

1 dl

Strösocker

1 dl

Morötter

3 st

Ingefära

Vitlöksklyfta

1 st

Sesammajonnäs

Majonnäs

2 dl

Sesamolja

Salt

Wasabismör

Smör

75 g

Wasabipasta

1 msk

Gräslök, finhackad

0,5 dl

Salt

0,5 tsk

Till servering

Jasminris, kokt

4 port

Gräslök, finhackad

1 dl

Tillagning

  • Börja med de sojapicklade morötterna; skala och skiva ingefäran fint. Hacka vitlöken. Blanda med alla ingredienser utom morötterna i en kastrull och låt koka upp tills sockret löst sig. Låt lagen svalna under tiden som du skalar morötterna och skär dem i tunna slantar. Lägg ner morotsslantarna i lagen och låt stå i minst 1 timme.
  • Rör samman majonnäs med sesamolja och salt efter smak.
  • Mixa samman alla ingredienser till wasabismöret.
  • Gnid in kalkonlårfilén med neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Grilla kalkonlårfilén på båda sidor över indirekt värme, det vill säga inte direkt över glöden, tills innertemperaturen är ca 70°C. Låt sedan kalkonen vila i ca 10 minuter.
  • Skär upp kalkonlårfilén i tunna skivor, toppa med wasabismör och hackad gräslök. Servera med sojapicklade morötterna, ris och sesammajonnäs.

Liknande recept

Se alla recept