Hemligheten bakom saftigt kalkonkött på grillen är att låta det vila efter tillagning. Här får en saftig Kalkonlårfilé gifta sig med en matig sallad och en krämig tahinidressing.
60 minuter
4 portioner
NYHET! Kalkonlårfilé
600 g
Gå till produkten NYHET! KalkonlårfiléFavoritrub (se recept nedan)
3 msk
Neutral olja
Salt & svartpeppar
Salt
200 g
Mörkt muscovadosocker
200 g
Vitlökspulver
40 g
Lökpulver
40 g
Svartpeppar, finmalen
40 g
Smoked paprika
40 g
Mortlade fänkålsfrön
40 g
Ljust, dygnsgammalt bröd, gärna surdeg
2 skivor
Olivolja
2 msk
Vitlöksklyfta
1 st
Romansallad
1 st
Tomater
500 g
Rödlök
1 st
Dill
1 kruka
Mynta
1 kruka
Kikärtor, kokta
400 g
Salt & svartpeppar
Tahini
2 msk
Citronsaft
1 msk
Olivolja
2 msk
Honung
1 tsk
Salt & svartpeppar
Favoritruben är en riktig all-round-rub som passar bra till grillat kalkonkött. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!