Grillad kalkonlårfilé med matig tomatsallad och tahinidressing

Hemligheten bakom saftigt kalkonkött på grillen är att låta det vila efter tillagning. Här får en saftig Kalkonlårfilé gifta sig med en matig sallad och en krämig tahinidressing.

60 minuter

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

NYHET! Kalkonlårfilé

600 g

Gå till produkten NYHET! Kalkonlårfilé

Favoritrub (se recept nedan)

3 msk

Neutral olja

Salt & svartpeppar

Favoritrub

Salt

200 g

Mörkt muscovadosocker

200 g

Vitlökspulver

40 g

Lökpulver

40 g

Svartpeppar, finmalen

40 g

Smoked paprika

40 g

Mortlade fänkålsfrön

40 g

Matig sallad

Ljust, dygnsgammalt bröd, gärna surdeg

2 skivor

Olivolja

2 msk

Vitlöksklyfta

1 st

Romansallad

1 st

Tomater

500 g

Rödlök

1 st

Dill

1 kruka

Mynta

1 kruka

Kikärtor, kokta

400 g

Salt & svartpeppar

Tahinidressing

Tahini

2 msk

Citronsaft

1 msk

Olivolja

2 msk

Honung

1 tsk

Salt & svartpeppar

Tips!

Favoritruben är en riktig all-round-rub som passar bra till grillat kalkonkött. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!

Tillagning

  • Blanda samman alla ingredienser. Tillsätt gärna lite chilipulver om du vill addera till lite extra hetta. Häll upp på torr, väl rengjord burk med lock och förvara i skafferi där den håller länge!
  • Massera in kryddruben runt hela kalkonlårfilén och låt den gärna vila i kylskåp minst 8 timmar. Har du ont om tid går det bra att grilla köttet direkt.
  • Tänd grillen.
  • Dela brödet i grova bitar och rosta i en stekpanna med krossad vitlök, salt och olivolja tills krutongerna är gyllenbruna. Låt svalna.

Liknande recept

Se alla recept