Stuffing med kalkonbacon & örter

Stuffing är ett klassiskt tillbehör till helstekt kalkon tillagad på amerikanskt Thanksgivingvis!

ca 60 min

5
(1)

Ingredienser

8 portioner

Stor gul lök

1 st

Stjälkar blekselleri

2 st

Vitlöksklyftor

3 st

Stor morot

1 st

Ljust surdegsbröd, gärna dygnsgammalt

5 skivor

Kalkonbacon, skivad

100 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Smör

25 g

Färsk timjan

4 kvistar

Färsk salvia, finhackad

0,5 dl

Hönsbuljong

2 dl

Ägg

1 st

Salt & Svartpeppar

Tillagning

  • Börja med att skära brödet i mindre kuber och rosta/torka det på en plåt i ugnen på 225 grader tills brödet är helt torrt och krispigt. Sänk därefter ugnen till 175 grader.
  • Hacka lök, selleri, vitlök och morot fint. Repa av timjan från kvistarna. Strimla kalkonbaconet. Smält smöret, häll av hälften av smöret (ska användas senare) och fräs grönsakerna, kalkonbacon och örter i pannan tills grönsakerna är helt mjuka.
  • Ta av pannan från värmen, blanda ner det krispiga brödet och tillsätt hälften av buljongen. Blanda noga, krydda med salt och peppar och låt stå i ca 30 minuter.

Liknande recept

Se alla recept