Tranbärssås

Tranbärssås är ett klassiskt tillbehör till helstekt kalkon tillagad på amerikanskt Thanksgivingvis!

ca 20 min

5
(2)

Ingredienser

8 portioner

Tinade tranbär

225 g

Färskpressad apelsinsaft

1,5 dl

Ljust muscovadosocker

1,3 dl

Kanelstång

1 st

Apelsin, finrivet skal

1 st

Salt

Tillagning

  • Koka upp apelsinsaft och socker med kanelstång och 2-3 skalremsor från apelsinen som du får fram genom att använda en potatisskalare och skala av det yttersta på apelsinskalet. Rör ner de tinade tranbären och låt koka upp under lock. Sjud på svag värme tills bären kokat mjuka och allt kokat samman.
  • Låt svalna och häll upp på väl rengjord glasburk. Klarar sig ca 1 vecka i kylskåp.
  • Servera såsen rumstempererad tillsammans med helstekt kalkon, sötpotatisstomp, stuffing och brysselkål.

Liknande recept

Se alla recept