Sötpotatisstomp

Sötpotatisstomp är ett klassiskt tillbehör till helstekt kalkon tillagad på amerikanskt Thanksgivingvis!

ca 40 min

4
(1)

Ingredienser

8 portioner

Sötpotatis

1,8 kg

Gul lök

1 st

Vitlöksklyftor

2 st

Smör

75 g

Tillagning

  • Skala sötpotatisen samt lök och vitlök och skär potatisen i mindre, jämnstora bitar. Klyfta löken och koka allt i ordentligt saltat vatten så att det precis täcker potatis, lök och vitlök. Koka under lock tills potatisen är helt mjuk.
  • Sila bort vattnet, mosa med en potatisstomp eller press och avsluta med att röra ner rumstempererat smör. Smaka av med salt och peppar och servera stompet varmt. Tips! Stompet går utmärkt att förbereda fram tills smöret ska ner. Värm då bara upp stompet innan servering, eventuellt med lite varm mjölk eller annan vätska om stompet blivit för kompakt.
  • Rör ner smöret i det varma stompet och servera genast tillsammans med helstekt kalkon, stuffing med kalkonbacon och örter, tranbärssås och brysselkål.

Liknande recept

Se alla recept