Sojastekt brysselkål med kalkonbacon

Stekt brysselkål är ett klassiskt tillbehör till helstekt kalkon tillagad på amerikanskt Thanksgivingvis.

ca 30 min

0
(0)

Ingredienser

8 portioner

Smör

2 msk

Smör

1 kg

Kalkonbacon, skivad

100 g

Gå till produkten Kalkonbacon, skivad

Japansk soja

2 msk

Honung

2 tsk

Salt & Svartpeppar

Tillagning

  • Rensa brysselkålen och skär dem på mitten. Strimla kalkonbaconet. Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kalkonbaconet tills det är gyllenbrynt. Ta upp kalkonbaconet ur pannan och lägg på en tallrik vid sidan av. Fräs brysselkålen i kalkonbaconfettet tills de börjar få färg och är al dente. Tillsätt kalkonbaconet igen, sväng runt allt ordentligt och slå på soja samt honung och låt koka in under omrörning. Krydda med salt och nymalen svartpeppar och servera varmt.
  • Servera brysselkålen tillsammans med helstekt kalkon, sötpotatisstomp, stuffing med kalkonbacon och örter och tranbärssås.

Liknande recept

Se alla recept