Snabba pastasåsen med alspånsrökt strimlad kalkon, soltorkad tomat & rökt paprikapulver

En smakrik pastasås med alspånsrökt strimlad kalkon, soltorkade tomater och rökt paprikapulver. Går snabbt att tillaga och blir fantastiskt god! Servera med linguine, spaghetti eller någon annan pastafavorit.

20 minuter

5
(1)

Ingredienser

4 portioner

Gul lök

2 st

Vitlöksklyftor

2 st

Neutral olja

0,5 msk

Rökt paprikapulver

0,8 msk

Tomatpuré

2 msk

Crème fraiche

2 dl

Blandad kycklingbuljong, av tärning eller flaska

3 dl

Soltorkad tomat, strimlad

100 g

NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

400 g

Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon

Färsk bladspenat

200 g

Parmesan, finriven

50 g

Salt

0,5 tsk

Svartpeppar

Till servering

Kokt pasta

4 portioner

Parmesanost

Tillagning

  • Skala och skiva löken tunt, skala och riv vitlöken. Fräs mjukt i olja i en stekpanna i ca 10 minuter.
  • Tillsätt paprikapulver, tomatpuré, crème fraiche, buljong, avrunna soltorkade tomater och alspånsrökt strimlad kalkon till den mjuka löken. Låt allt sjuda ca 5 minuter. Sänk värmen på såsen och lägg i den färska spenaten, lite åt gången, den krymper ihop när den tillagas.
  • Rör i parmesanosten och smaka av såsen med salt och nymalen svartpeppar. Tänk på att både de soltorkade tomaterna, parmesan och buljongen ger sälta. Servera med den nykokta pastan och kanske mer parmesan.

Liknande recept

Se alla recept