En klassisk amerikansk Thanksgivingmiddag på vårt vis. Helstekt kalkon med sötpotatisstomp, stuffing, tranbärssås och brysselkål. En måltid att samlas kring med familj och vänner.
ca 180 min
8 portioner
Hel mörad kalkon
1 st
Gå till produkten Hel mörad kalkonGul lök
1 st
Äpple
1 st
Färsk rosmarin
2 kvistar
Flingsalt & Svartpeppar
Vin eller annan vätska till plåten
2 dl
Bindgarn
Rumstempererat smör
150 g
Salt
1 msk
Svartpeppar
1 tsk
Vitlöksklyftor
8 st
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
2 tsk
Chiliflakes
2 krm
Färsk salvia
1 knippe
Citron
1 st
Smör
2 msk
Färsk brysselkål
1 kg
Kalkonbacon, skivad
100 g
Gå till produkten Kalkonbacon, skivadJapansk soja
2 msk
Honung
2 tsk
Salt & Svartpeppar
Det är egentligen inte alls särskilt svårt att lyckas med en god kalkon om man bara följer några små smarta tips. Som att se till att kalkonen är ordentligt tinad innan du börjar med kryddsmöret. Det kan ta upp till 3 dygn i kylskåp för en kalkon att tina så se till att ligga steget före. Var noga med att kalkonen är helt torr på ytan innan du ska pensla på smöret, annars kommer smöret inte fastna. Och tänk på att låta kalkonen vila ordentligt efter ugnen.
Jag vill ange:
Antal portioner
8
Tid för upptining
60h
Tillagningstid
120min