Potatissoppa med kalkon & knaprigt smul

En len och krämig potatissoppa med knapriga krutonger. Perfekt att göra på överblivet kalkonkött från din kalkonmiddag.

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Potatis

500 g

Purjolök

0,5 st

Stor vitlöksklyfta

1 st

Smör eller olja

1 msk

Torrt vitt vin

1 dl

Grönsaksbuljong

7 dl

Grädde

2 dl

Salt & Peppar

Plockat kalkonkött (från en helstekt kalkon)

200 g

Bröd

2 skivor

Solroskärnor

0,5 dl

Olivolja

Tips!

Har du brysselkål över från kalkonmiddagen är det perfekt att steka upp och toppa soppan tillsammans med brödkrisp och kalkon.

Tillagning

  • Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
  • Strimla purjolök och vitlök. Hetta upp en stor gryta och fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt potatisen och låt fräsa med en kort stund och slå sedan på vinet. Låt vinet koka in nästan helt och tillsätt sedan buljong, salt och peppar. Koka upp och låt koka under lock i ca 15 minuter.
  • Tillsätt grädden, låt koka upp på nytt och mixa sedan soppan helt slät. Späd eventuellt med mer buljong om soppan känns för tjock.

Liknande recept

Se alla recept