Grilled cheese med plockad kalkon & karamelliserad lök

Vem kan säga nej till en krispig grillad ostmacka extra allt?! Perfekt att göra på överblivet bröd och kalkonkött från kalkonmiddagen. Blir extra god med alla olika oststorter men har du inte det hemma går det fint med till exempel en lagrad cheddar eller annan smakrik ost med bra smältegenskap.

ca 25 min

0
(0)

Ingredienser

4 portioner

Ljust surdegsbröd, dygnsgammalt

8 skivor

Gul lök, stor

1 st

Skivad brie eller tallegio

100 g

Riven cheddar eller liknanade ost

125 g

Plockat kalkonkött (från en helstekt kalkon)

200 g

Rikligt med smör och olivolja

Salt & Svartpeppar

Tillagning

  • Strimla löken och stek den på låg värme tills den är mjuk men inte fått färg. Krydda med salt.
  • Hetta upp en stekpanna med smör och olivolja på medelvärme. Stek brödskivorna på ena sidan tills de är gyllenbruna och ta sedan upp dem från pannan.
  • Fördela osten, löken och kalkonen över brödskivorna på de stekta sidorna. Krydda med salt och svartpeppar.

Liknande recept

Se alla recept