En paj passar bra att servera till lunch, middag, matlåda och på buffén, helt enkelt en mångsidig rätt som är lätt att laga, lätt att älska och går att variera i oändlighet. Vår paj har en fyllning av alspånsrökt strimlad kalkon, gräddig ädelost och grönkål. Servera med en krispig grönsallad och toppa med rostat nöt- och fröströssel.
ca 1,5 timmar
6 portioner
Vetemjöl
4 dl
Smör, rumstempererat
150 g
Salt
3 krm
Svartpeppar
2 krm
Grönkål
400 g
Purjolök, den vita delen
0,5 st
NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkon
400 g
Gå till produkten NYHET! Alspånsrökt strimlad kalkonGräddädelost
300 g
Ägg
4 st
Matlagningsgrädde
3 dl
Salt
0,5 tsk
Svartpeppar
3 krm
Valfria nötter och frön
100 g
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Gillar du inte ädelost? Lagrad hårdost eller chèvre funkar också fint att ha i pajen.